Klagesang fra treningssenteret

Eller, Folk er ikke bare nek i bokhandel.

Først må jeg innrømme at jeg har endret syn på saker og ting. Jeg anerkjenner nå at det kan være gøy å trene, hvis man liker sånt. Det er faktisk ganske stas når man loggfører treninga og ser at vekta på det man klarer å løfte øker uke for uke. Det er veldig stas første gang man runder 100 kg i beinpress. Det er et storveis å høre på «Eye of the Tiger» på full guff mens man føler seg som Hulken og bryter alle personlige rekorder. Det er enda mer stas med yoga, når man vrir kroppen inn i en stilling som hadde vært overraskende elegant om det ikke hadde vært for at valker og pupper tyter i alle retninger når man puster med magan. Og det er aller mest stas med zumba, der vi legger igjen selvrespekta ved døra og bare slår oss løs som cubanske horer på russefest. Ingen selvhøytidelighet eller sømmelighet, bare sydlandske rytmer, svetting og selvironi.

Joda, det er ganske ålreit med trening. Men vet du hva som ikke nødvendigvis er så ålreit? De andre folka på treningssenteret. Det er nemlig ikke bare sinnsfriske eller fornuftige folk som kan tegne medlemsskap; Gud og hvermannsen kan komme og gå akkurat som de vil. Og hvis du synes det høres fint ut, så har du ikke tatt med i beregninga den gjengen med udyr som frekventerer sjappa mens jeg er der. Vi snakker om:

1. Folk som ikke har skjønt at dette ikke er deres personlige lekerom, og behandler senterets utstyr deretter. Av og til står jeg nede i garderoben og knyter på meg skoene og aner fred og ingen fare, før jeg blir skremt ut av mitt gode skinn av et høyt smell fra oven. Hva skjer? Er det taket som kollapser? Har noen vært utsatt for en ulykke, bør jeg løpe ut og varsle resepsjonisten? Neida. Det er bare en av styrkeløfterne som, i triumf etter å ha fått stanga helt opp (hi hi hi), slenger den rett i bakken når han er ferdig. Alternativt en som skal bytte vektskive og pælmer den fra seg på bakken heller enn å henge den på knaggen sin der den skal være. Den samme gjengen slenger gjerne strikker, kuler, håndtak og andre utskiftbare deler fra seg der de finner det for godt, i stedet for å følge de vennlige oppfordringene på rosa plakater om at disse delene skal legges tilbake i kurvene sine. Hah, følge regler, utrolig barnslig! Og å respektere instruktøren som sier at du nesten må ta med boksesekken din et annet sted fordi denne salen er booket til en time (den samme timen som går fast til samme tid hver uke)? Det er for tapere. Nei nei, vi bare himler med øynene og leker anarki på treningssenteret, vi.

2. Pratere i garderoben. Jeg vet ikke om dette er et like stort probem i herregarderoben som det tydeligvis er i damegarderoben, men det er noen mennesker her i verden som bare ikke klarer å holde kjeft. Og jada, vanligvis er det hyggelig at folk slår av en prat. Hvis jeg sitter alene på kafé og noen kommer bort og spør om vi skal drikke kaffen i kor, så er det ganske jovialt. Folkelig. Det er innafor. Men når jeg står, svett og jævlig og foroverlent med skrotten i været, så er det siste jeg vil å snakke om barnebarna til et villt fremmed menneske. Når jeg er naken og sårbar og drar et håndkle mellom beina, noe som er kleint nok med andre mennesker til stede i rommet, så kan du spare deg kommentarene om vær og vind; jeg vil helst ikke se noen i øynene. Det faktum at vi er nakne i samme rom, eldre enn ti år gamle og ikke sexpartnere, det burde fortelle deg at denne situasjonen er småklein. Ikke at du skal komme bort og utvide ditt sosiale nettverk.

3. Folk som later som om badstuda er en Playboy-fotoshoot. Du kommer inn, svett og jævlig, etter en god treningsøkt. Alt du vil er å sitte ned i et varmt, fuktig rom, kjenne alle porene tømme seg for avfallsstoffer, og meditere over livet i omtrent ti minutter før du dusjer og går hjem. Den tanken har nok flere hatt; det er både to og tre andre mennesker i badstua. Null stress, du tar med deg håndkleet ditt og setter deg på nederste benk, puster ut. Aaah. Døra går opp, og en ny svetter kommer inn. Hun ser seg rundt, finner raskt ut at øverste benk er tom, og klatrer opp dit – hvor hun så sprer ut håndkleet sitt som et teppe, legger seg ned, og sprer beina. Rett mot deg. Så du kjenner rekelukta bre seg i hele rommet. Hun bøyer det ene beinet opp og strekker armene halvveis ut over hodet, sukker høyt og legger seg til rette.
Du, derimot, gir opp hele prosjektet og skrubber deg rå i dusjen i et desperat forsøk på å viske ut bildet av glufsa hennes fra ditt mentale arkiv.

4. Og når vi først er inne på det, sjekkere på treningssenteret. De som tror at dette er en sosial arena med samme regler som en bar. De som ser på andre mer enn de trener, og gir deg haka opp-nikket når du går forbi dem på vei til vektskivene. «Hei, skjer’a?» Kanskje de til og med kommer bort til deg og forteller deg at du har bra grunnlag for å bygge opp quad’en. Whatever the fuck that means. Det er ikke alltid de tar direkte kontakt, men du skjønner hva de holder på med allikevel: de strutter rundt og brisker seg, og når de løfter så stønner de høyt. Ikke den dype, ektefølte «holy fuck dette er så tungt»-varianten; nei, de lager parodiske sex-lyder når de flytter på en kule eller et håndtak. «Oooh, aaargh, mmmm.» Jeg drar ikke til det senteret for å høre mannfolk stønne! Jeg er ikke der for å jakte mann! Jeg er sannsynligvis på mitt mest uattraktive mens jeg er der, i en svær joggebukse og med håret hengende i svette tråder rundt ansiktet. La meg være støgg i fred!

5. Små, små klær. Dette er også relatert til at folk ikke nødvendigvis er på treningssenteret for å trene. Jenter i hotpants som er så små at det ser ut som om rumpa deres prøver å spise den er like ille som menn i helsetrøyer som like gjerne ikke kunne vært der for alt de dekker. Og tro meg, når du er på yogatime så kommer den shortsen til å forsvinne opp i glufsa di; to pust i hund som ser ned og jeg kan se hvorvidt du har fått en brazillian eller ikke. Jeg vil ha meg frabedt andre menneskers udelikate kroppsdeler når jeg ikke er forberedt på det, men slike hensyn tas ikke. Nei nei; det er viktigere at alle ser hvor digg du er. Mens du svetter som ei hore i kjerka. Jada.

6. Når det kommer opp ei lunge eller andre innvoller i dusjen. De tar et skikkelig innpust gjennom surklende nesebor, og så harker de til de får løs noen lag med slim, og så kommer hele sulamitten fykende forbi dusjbåsen min før det lander med et sklætt på gulvet. Seriøst, hvis du er så forkjøla at du ikke klarer å holde luftveiene innabords, dropp treninga. Gjør oss alle en tjeneste og bli hjemme, for uansett hvor harbarka jeg er, så setter jeg ikke pris på å stå i samme dusj som ei som konsekvent spytter ut det hun finner bak jekslene. I et kvarter.

7. Folk som okkuperer fire apparater og jager deg vekk fordi de driver med «supersett» og «sirkeltrening». Eller enda verre, som tar selfies, snakker i telefonen eller planlegger helgas fest mens de henger rundt på akkurat det apparatet du skulle ha brukt. Det er nå engang så enkelt som at det finnes et begrenset antall torturredskaper på dette senteret, og vanlig kotyme er å gjøre settene sine ferdig (mine, for eksempel, er ti repetisjoner i tre sett, med korte pauser mellom) og så gå. Gå vekk. Slik at andre, som betaler det samme som deg for sitt månedlige medlemsskap, kan komme til. Hvis du insisterer på å ha alle apparatene for deg selv, må du enten bygge ditt eget studio eller komme på tidspunkter der ikke alle andre også vil trene. Og tro meg, svetteringene dine er ikke det du skal sende til ei dame på Snapchat hvis du vil ha henne i seng. Ingen vil se det der.

8. Stønnere i dusjen. Disse lager lyder som likner litt på dem man hører blandt sjekkestønnerne, men som er ti ganger mer forstyrrende, siden de kommer fra mennesker som er nakne i fellesskap. Når du hører «Mmmm! Aaaaah, hoh sann!» fra dusjen på et treningssenter, så må du jo begynne å lure. Hva er det egentlig de holder på med der inne? Det er ei der jeg trener som tydeligvis jobber med en slags personlig rekord her, hun stønner og sukker og bærer seg noe verre, og jeg aner ikke hva hun driver med! Det er spesielt ille siden hun uten unntak bruker den dusjen der håndtaket er avtagbart; er den dusjen noe jeg åpenbart må prøve? Eller er hun bare sykt luguber? Jeg vet ikke om jeg vil vite det, for å være helt ærlig.

9. Donald-fenomenet. Dette er kanskje det sykeste jeg har sett folk gjøre blandt andre folk, men det er så utbredt at jeg blir rent bekymret (i følge broder’n er det vanlig i herregarderoben også). Når du kommer ut av dusjen, og har tørket deg, hva er det første du gjør da, hvilket er primærplagget? Det første du tar på deg? Jeg ville sagt underbuksa. Kanskje sokkene hvis du er veldig kald på føttene, men i så fall er underbuksa neste logiske trekk. Ja? Tydeligvis ikke. Enkelte tar på seg sokkene, bh’en, underskjorta og blusen, begynner å legge sminke og ordne håret – uten å ta på seg underbuksa! De står der, fullt påkledd og presentable fra livet og opp, som Donald Duck! Hva er det egentlig de holder på med?! Tenker de på å lufte ut underetasjen lengst mulig for å unngå muggsoppangrep? Har de glemt at de har med seg bukser og undertøy? Og så står de der, med den ene foten oppå benken og fullt innsyn, mens de smører seg med krem! Jeg kan ikke få sagt hvor absurd og sjenerende jeg opplever dette; hvor skal man se? Hva feiler det disse folka? Og hvem har ansvar for å fortelle dem at det er helt mot norrmalt å ta på seg underbuksa til slutt?

Det er tydelig at den samme gjengen som går i bokhandel, også ofte går på treningssenter.

Om forfatterinnen

Lektor med engelsk, historie og kulturstudier i den intellektuelle kofferten. Jeg spiller i korps, leser andres bøker og skriver litt selv, dessuten er jeg ganske god på å bake. Det blogges om det meste her i gården, men kanskje spesielt hva som er irriterende (sinna-rants). Fun fact: jeg kan egenhendig gjøre om en liten bjørkeskog til god peisved hvis jeg har nok tid og riktige verktøy.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

47 svar til Klagesang fra treningssenteret

 1. Beate Mariann sier:

  Fantastisk!!

  Liker

 2. Bra blogg!

  Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha nye lesere? Send en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter så blir den kanskje anbefalt på Lesernes VG.

  🙂

  Liker

 3. Linda sier:

  Herregud så bra!
  Ler så jeg detter av stolen mens jeg nikker gjenkjennende 😀
  U made my day!!!

  Liker

 4. Michelle sier:

  Løvli 🙂 Jeg trodde det var meg det var noe galt med som gikk rundt med tankene du akkurat satte ord på nå. Hehe. Du har helt rett. Folk eier ikke hemninger på treningssentre. Jeg har et par punkt til til deg:

  1. Du kommer til et relativt tomt studio og alle tredemøller eller sykler er ledige. Du velger den ytterste. Hvorfor i all verden kommer det alltid et menneske og skal trene på tredemøllen/sykkelen som er rett ved siden av deg? Det er 10-15 andre på rekke og rad som står tomme, men neida…ikke gi den som holder på fra før litt space. Plasser deg klin opptil. Hadde det vært siste apparatet som var ledig, så ville det vært noe annet…geeez.

  2. Skvaldrekjerringer som tror de eier garderoben. Jeg har lagt merke til at disse stort sett er i begynnelsen av 20-årene. Unntak kan forekomme. De kommer inn, høye på trening, og snakker høyt om festen de skal på/ deg digge typen i vektavdelingen / kroppene sine..blalabla. Helt greit..de kunne kanskje senket stemmevolumet en smule, men det er fort gjort å bli revet med av god treningsrus (selv om det er lov til å tenke seg om..). Disse har valgt skapene rett ved siden av deg, selv om det er hundrevis av ledige skap i nærheten. Neida..her skal man sitte oppå hverandre å skifte. De drar ut bager, klær og store toalettmapper med sminke for flere år fremover. Dette plassers utover benken man sitter på…åsså går de i dusjen!! Der blir de en halvtime mens benkene blir okkupert av alt rælet deres. Hvorfor skal jeg være brydd med å måtte flytte på andres undertøy og kosmetikk som ligger foran min skapdør? I slike tilfeller pleier jeg bare å ta alt sammen og hive inn i nærmeste ledige skap (ja..hive!! med håp om at det blir et salig rot) og late som ingenting når de kommer ut.

  Kom på et punkt til..

  3. Dustekjerringene som kommer for sent/i siste liten til en eller annen saltime.
  Istedenfor å stelle seg der det er plass (stort sett foran) så tvinger dem seg inn mellom deg og en til slik at det blir trangt og man ikke får beveget seg fullt ut. Kommer du for sent til en time og plassen du vil ha er opptatt, get over it og ta beste ledige plass. Jeg har tenkt mange ganger at hvis jeg var instruktør og en kom inn sånn på min time, så hadde jeg sagt «hei, du…der blir det nok litt trangt å stå, men det er ledig er borte».

  Takk for en kjempefin «klagesang» – du har helt rett 🙂 Ha en fin dag 🙂

  Mvh
  Michelle 🙂

  Liker

 5. Mette sier:

  Fantastisk bra ;D Jeg begynte å lese for å finne noe irriterende ved 40-noe kjerringer som plutselig har funnet ut at de skal begynne å trene – slik som meg selv – takk for at vi ikke kom oss med på lista ❤

  Liker

 6. Sofia sier:

  Fantastisk bra skrevet!
  Jobber selv på treningssenter og kjenner meg virkelig igjen. Lo så jeg grein av dette her!

  Liker

 7. Priscilla l sier:

  haha, ler meg ihjeeel! Så utrolig bra!

  Liker

 8. Fantastisk morsom! Kjenner igjen mye fra det du skriver her 😀

  Liker

 9. Hei og takk for et meget deilig innlegg!

  Det kan være så mangt å både se og høre i et treningsstudio, men aller verst er nok lyden etter min mening.

  http://www.vargas12.com/2014/slanking-du-trenger-mindre-mat-enn-du-tror/

  Noen skal på død og liv stønne seg gjennom tre kvarter med trening, gjerne ispedd høye rop, når det skal settes ny rekord i benkpress- nei spar meg! Heller litt svett lukt enn mennesker som er så fulle av seg selv at de ikke kan la andre få trene i fred.

  Vargas

  Liker

 10. Heh sier:

  Start med å bry deg mer om deg selv enn alle andre på gymmen så kommer du mye lengre. Du burde ikke bruke så mye energi på å irritere deg over disse som du beskriver. Og uansett hvilken gym trener du på? Har aldri opplevd halvparten av dette en gang..

  Liker

  • Dette var da et forsøk på å underholde, ikke revolusjonere treningssentre landet over. Synd du ikke likte det, men jeg bruker energien min på å kanalisere irritasjon over i humoristiske blogginnlegg. Har gjort det med kundehistorier og skal gjøre det med mote. Det er på en måte greia mi 🙂

   Likt av 1 person

 11. Hugh Myron M. Gaines sier:

  Lekent skrevet, dro i smilebåndet her. Ikke heeelt enig i ett punkt, men det er vel ikke et innlegg som skal bli tatt seriøst.
  Det er vanlig å slippe vektstanga kontrollert i gulvet etter olympiske løft. Det vil alltid bråke. Om man prøver å legge stangen sakte ned for å ikke bråke, kan kroppen lett havne i en ugunstig posisjon som øker sannsynligheten for skade i f.eks ryggen. La nå folk som løfter tungt gjøre det på en trygg måte. DYEL?

  Liker

 12. MariH sier:

  Kanskje du skulle kjøpt deg noen DVD-er og trent hjemme, for det virker jo som om alle rundt deg er lite all right.
  Eller – kanskje du burde lest en bok om HVORDAN LIKE MENNESKER – selv om de oppfører seg annerledes enn deg. Tror verden ville blitt hakket lettere å takle da.

  Liker

 13. Liv sier:

  Morsomt innlegg! En gang da jeg var på treningssenteret og skulle inn i garderoben etter endt time, rundet jeg hjørnet inn i garderoben bare for å se rett på en dame som hadde et bein skrevende oppå benken for å stappe inn en tampong foran alle! Kommer dessverre aldri til å glemme det synet!

  Liker

 14. Bård sier:

  Kjempebra «Forfatterinnen».
  Det er sikkert 25+ år siden jeg satt mine sko i et treningsenter, men det er jaggu ikke mye som har forandret seg. Og ja, svært underholdende skrevet.
  Bård

  Liker

 15. Kvinne på 30 sier:

  Litt morsomt. Men hvorfor bruker du ordet Glufsa? Det er et skikkelig negativt ladet ord som aldri burde brukes. Da er Mus, kjønnsorgan eller til og med vagina et bedre ord. Jeg har ikke en GLUFSE, jeg og alle andre kvinner har et kjønnsorgan med masse flotte kallenavn. Det er ikke bra at en blogger som deg er med på å «normalisere» et ord som de fleste anser som noe ekkelt/stygt/ubehagelig.. Vær så snill, bruk et penere ord. Glufse er en fornærmelse mot alle kvinner. Høres stygt ut og betyr ikke noe bra.. Så vær så snill tenk på det neste gang du skal være «morsom», det finnes andre synonymer som er mye morsommere og bedre.

  Og hvem syntes at det vi har mellom beina er stygt? Mener du virkelig det? Isåfall er det noe du er opplært til. Finnes ingen mus i verden som er stygg, bare forskjellig (er peniser stygge også?).. Jeg gremmes litt av hvilke type holdninger folk har til kropp og spesielt til kjønnsorganer (ikke rart at ungene jeg kjenner prøver desperat å alltid gjemme seg bak et håndkle om de så bare er sammen med andre av samme kjønn). Jeg skjønner bare ikke hvordan folk kan syntes at slikt er ekkelt. Kropp er aldri ekkelt. Råtne dyr kan være ekle, gammelt slam på havbunnen kan være ekkelt, korrupsjon kan være ekkelt osv.. Men ikke kropp. Kropp er naturlig, ufarlig og vakker om du bare legger vekk holdningene du er innprentet med fra du var liten.

  Jeg håper at du overdriver masse og at du ikke har så store problemer som det virker (håper på at det var ironi, som ikke var superlett å forstå).

  Men jeg skjønner egentlig ikke hvorfor jeg gadd å skrive denne kommentaren, du bryr deg sikkert ikke alikevel. Men når den først er skrevet så kan jeg like greit publisere den.

  Liker

  • martin sier:

   er peniser stygge også? ja og de fleste damer menn ja til og med homofile men er enige i det.

   Liker

  • Nina Elisabeth sier:

   Jeg ser ikke problemet med å bruke «glufse». Ett kjønnsorgan er ikke vakkert å se på uansett hva slags ord man sette på det.

   Liker

  • Sarah sier:

   Jeg vil slippe synet av kjønnsorgan, synes de er uappetittelige, fatter ikke hva som er så vakkert med de. Kan noen forklare hva som er så estetisk flott med kjønnslepper og menshull?

   Liker

  • Mia sier:

   Beklager, men det er ikke pent å se på. Jeg liker ikke andres kropper. Ikke min egen heller til tider. Jeg unngår slike felles naken områder fordi andre nakne mennesker er ekkelt! Jeg er født sånn, mamma er ikke sånn.

   Liker

 16. Vilde sier:

  Fantastisk innlegg! Flirer fra øre til øre. Kjenner igjen samtlige av typene du beskriver her 😀

  Liker

 17. Maiken sier:

  Fantastisk! D r akkurat sånn d r! Derfor trener jeg grisetidlig om morran for å unngå alt d rare som rører seg der ute;)

  Liker

 18. Toje sier:

  Som om jeg skulle ha skrevet det selv – hihi

  Liker

 19. Jeg er riktignok mann... sier:

  Her var det mye syt, vesla. Og du har igrunn to ting du bør tenke over:

  1) Kanskje du ikke passer inn på et treningssenter. Ja, det er riktig. Treningssenteret er for alle. Hvis du lar deg sjenere av andre mennesker, så bør du kanskje trene utenfor senteret. Det går an. Men du må nok bygge et nytt treningsprogram.

  2) Fokuser på egen trening frem for andre folk. Jeg trener også på et senter, og mange av de samme situasjonene du beskriver har jeg også opplevd. Men merkelig nok lar jeg meg ikke irritere over det. Du må innse at det faktisk er deg selv som bestemmer hvordan du skal oppfatte en situasjon, og hvordan du velger å reagere. Hvis du velger å irritere deg over alt mulig, og begynner og leite etter ting å irritere deg over, ja, så vil du få en meget slitsom treningsøkt i tillegg til den fysiske innsatsen. Hvis du derimot velger å konsentrerer deg om det du selv driver med, så er det lettere å få fremdrift og lettere å unngå irritasjonsmomenter. Prøv.

  Og et par tips til som kan hjelpe.
  – Bruk headphones eller propper. Det stenger mye av verden ute samtidig som terskelen for at gutta prøver seg på deg blir litt høyere. Du trenger ikke engang å ha på musikk. Bare lat som du ikke hører de når de prøver og prate med deg.
  – SI IFRA til folk som bruker alle aparater på en gang, eller folk som bruker unødvendig lang tid på et aparat som du venter på. Det går faktisk an å ta annenhvert sett også. Og de aller fleste har ikke noe problem med å dele på et apparat. Jeg har hvertfall aldri opplevd noen protest. Det som er mer vanlig er at de enten sier de er ferdig, eller at de kun har ett sett igjen… fordi de blir stressa av at du står og venter.

  PS, dette er ment som konstruktiv kritikk, men for all del. Ta det akkurat som du vil. Men sympati får du ikke fra meg. Suck it up and push forward.

  Liker

  • Christina sier:

   Forstår du virkelig ikke at dette er satt helt på kanten? Hun overdriver jo og spøker.. herregud, så kjedelig det må være å ikke ha noen humoristisk sans!:P

   Liker

  • Unni sier:

   La meg komme med to ting DU bør tenkje over:
   1: Du kallar ikkje folk vesla, jenta mi, lille frue/frøken eller liknande. Det er uhøfleg, upassande, og nedvurderer den du snakkar til.
   2: Humoristisk sans er kjekt å ha. Prøv å utvikle denne. Sarkasme og overdrivelsar er virkemiddel du kanskje vil skjønne betre om du gjer dette.

   Og eit par tips som kan hjelpe: Utvikle eit lite minstemål av emosjonell intelligens, og ver sikker på at du veit kva du snakkar om før du kommenterer.

   Liker

 20. Trine sier:

  Aldri opplevd noe sånt på noen av treningssentrene jeg har trent på.

  Liker

 21. Dan V. Pedersen sier:

  Gadd ikke lese mer etter dine 3 første idiotiske poeng, om du skal trene så tren. Hvis dette plager deg så sterkt så gå heller på treningssenteret før 08, mellom 11-14 eller etter kl 22 så er det ikke så mange som gjør livet ditt til et sant helvete utifra denne bloggen.
  Tragisk!!!

  Liker

 22. KRISS sier:

  For et levende kåseri av en ekte surmuler, som tydeligvis bryr seg om mye annet enn trening på treningssenteret. Tommelopp for skriveriet!

  Liker

 23. KRISS sier:

  Og en ting til, hvor finner jeg dette inntrykksfulle senteret du trener på? trenger en god latter! XD

  Liker

 24. Ann Eva sier:

  Her var det mye negative kommentarer, ikke alle som er like humoristisk anlagt.
  Tydligvis en del som føler jeg truffet.
  Stå på, jeg fikk meg en god latter, fantastisk!

  Liker

 25. Elin sier:

  Mye gode poenger 🙂 Jeg er likevel uenig om det du skriver vedr bråk, altså at folk slipper manualer eller stenger hardt i gulvet.For egen del så vet jeg at jeg gjør det, og årsaken er overhode ikke for å bråke eller å være lite hensynsfull. Grunnen er rett og slett at jeg løfter tungt og treningsstudioet der jeg trener ikke har vekskiver i helplast. Vis meg gjerne den som trener olympiske løft med tung vekt som ikke bråker litt av og til.

  Liker

 26. Sissel sier:

  Hahaha, Virkelig morsomt og velskrevet !

  Liker

 27. Nina Elisabeth sier:

  Jeg hadde egentlig tenkt å tegne meg ett abonnement på treningsstudioet hjemme jeg, men etter å ha lest dette så tviler jeg litt på om jeg vil lenger.
  Det du ramser opp her er ting jeg ikke har noe stort behov for å oppleve…. hehe….

  Liker

 28. Mann (31) som lar seg irritere av folk sier:

  Synes du brukte mange stygge ord, men hadde noen gode poenger – selv om jeg ikke akkurat digga innsideinformasjonen du ga oss fra damegarderoben, hadde en forestilling om hyggeligere ting som foregikk der.

  I går opplevde jeg tre karer som satt på hvert sitt apparat, i hvert sitt hjørne, og ropte høyt til hverandre på et rart språk.

  En del av de som klager på innlegget èr nok en del av Problemet, tenker jeg. Til han som forsvarer å slippe tunge vekter i bakken: Kan du ikke la være å trene på måter som bråker og plager andre?! Folk altså … er så mye rart!

  Liker

  • Eline sier:

   Ja, men herlighet da. Hvis du trener styrke ( feks olympiske løft eller markløft) så forekommer det vel at de fleste slipper stangen på vei ned. Hvis man er såå sensitiv for lyd, så mener jeg virkelig at man heller bør holde seg hjemme.. Jeg sier for all del ikke at man skal slenge manualer eller stenger i gulvet med vilje, men kom igjen da, lyden av vekter må man da for svingende tåle på et treningssenter..

   Liker

 29. Neverland sier:

  Treningssenteret er for alle, men alle er ikke for treningssenteret – Noe å ta innover seg? Hva er galt med kjønnsorganet til kvinner? Det er det du fødes av, og det er det mest normale i verden. Hva er galt med at menn viser interesse? Det burde du vel ta som et kompliment – Hva er det verste som kan skje? At du må avvise ham, og får bekreftet at du ser attraktiv ut? Wow – Shit, for et megaproblem! Hva faen bryr det deg om dine medsøstre kler på seg i den rekkefølgen de selv ønsker? Du skriver jo selv at du ikke har noe ønske om å se noen i øynene når du er naken, og at du ikke liker at noen nikker med haken, og sier «skjer’a?» når du er «svett og sårbar» – mens du selv tar deg friheten å glo på andre? Selvmotsigelse much?

  Det er slike som deg som gjør at unge, usikre mennesker blir usikre på egen kropp, skjemmes over kroppen sin, og dens funksjoner. Det er bare trist. Mitt forslag: Slutt på treningssenteret. Det er åpenbart ikke for deg.

  Liker

 30. Sophie sier:

  Nå er det riktignok lenge siden jeg satt min fot innenfor et treningssenter med påfølgende støttemedlemsskap, og jeg kan ikke huske noe av det du skriver direkte, men det var artig lesing likevel. Det jeg husker mest er de fjortisene (=de yngste som kunne komme inn, husker ikke alderen) som satt i flokk og holdt på med et apparat ganske halvhjertet, mens de andre satt på apparatene rundt og holdt på med mobilen. De holdt på etter tur og gikk så videre til neste sted de kunne sitte i flokk. Så også et par ting i garderoben jeg ikke hadde trengt å se, men damene var relativt raske med å få på seg truse i det minste.

  Liker

 31. erik sier:

  Værste innleget jeg har lest noen gang! Selvom du prøver å skrive dette som «humoristisk» blir jeg likevel provosert. Virker som om du er en person som ikke eier sosiale antenner eller sosial inteligens, i og med at du rakker ned å klager på hver minste ting andre mennesker på treningssenteret ditt gjør. I stedet for å tenke at «det er alle andre det er noe galt med», er det ikke kanskje en ide å se seg selv i speilet? Uff, synes synd på slike mennesker som må irritere seg over alt.. Kan ikke være deilig å leve da? Får håpe denne kommentaren (og de andre kommentarene som er uenige med deg) ikke for deg til å bruke denne herlige solfylte dagen på å sitte inne i et mørkt støvete rom å skrive ett innleg om hvordan «frekkhet folk tillater seg å kommentere på internett» 🙂

  Liker

 32. Knut H sier:

  Fornøyelig lesning! Bra skrevet! xD
  Kjenner igjen meg selv i et par av beskrivelsene her, men man må seff ta det med en klype salt, og det er jo tross alt en grunn til at aktive løftere foretrekker å løfte i klubblokaler og ikke på kommersielle sentere. Men så dukker vi opp der også iblant. Og vi lager litt lyd. Disse lydene kan til forveksling minne om show-off douche-se-på-meg-lyder.
  1:Hvis man tar Markløft eller støt som eksempel, så er konkurranseformen på disse løftene kun dreid rundt å få vekten opp (i markløft må du holde i stangen i det den treffer bakken, men ingenting annet), derfor fokuserer løftere all energien sin på nettopp dette, og man kaster ikke bort krefter på å sette vektene pent ned i en tre-.sekunders negativ. Derfor smeller det. Skal man bli god i en sport må man fokusere energien inn der den skal, og ikke alle andre steder. Husker spesielt en gang jeg trente mark;etter jeg hadde fullført løftet lot jeg stangen «falle» (as always) og en kompis av meg skvatt så voldsomt at han hoppet en meter i været fordi han hadde stått med ryggen til. Morsomt! Der jeg trente før fikk jeg beskjed om å ikke smelle med vektene under støt-trening, og jeg prøvde tilogmed å legge 3(!!!) matter under hver side av stangen for å dempe lyden. Det gjorde ikke bare løftingen mye farligere og mindre stabilt fra bunnen, men hadde heller ingen effekt på lyden.Stangen smeller rett igjennom.
  2: Løftere under anstrengelse lager ofte gryntelyder av ulike slag. På meg som mange andre kommer de helt av seg selv når man går tungt nok, og mange bruker det som en bevisst del av pusteteknikken for å mobilisere ekstra kraft i en spesielt krevende del av løftet. Når karate/taekwondo/judo ( osv ) -utøvere snakker om «kia», så er det akkurat de samme prinsippene som man bruker i løfting 🙂

  Bare følte for å kaste litt lys over dette!

  Liker

 33. curryb0mb sier:

  Her var det utrolig mange som følte seg truffet! 😉

  Liker

 34. ghi sier:

  I-landsproblemer..

  Liker

 35. Morten sier:

  Du må bytte til et bedre senter. Finnes mange alternativer der ute som er mer sofistikerte.

  Liker

 36. Gaute sier:

  Artig innlegg som fikk meg til å humre flere ganger. 🙂

  Selv om jeg selv har et avslappet forhold til (egen og) andres nakenhet, og selv ikke ville plages av det på samme måte som deg, så er jeg helt enig i at på et trangt sted med så mange mennesker tar man hensyn til at andre ikke nødvendigvis deler egen oppfatning.

  Liker

 37. Per sier:

  Som en fyr som driver med de klassiske vektløfta, knebøy, benkpress, markløft, og har også gjort litt rykk og støt syns jeg du virker som du mangler forståelse når du offer deg over de høye smella.

  1) Hvis senteret har ordentlig olympiske vektskiver så er de faktisk lagd for å kunne sleppes over hodet fra en høy mann uten problem, det er selve poenget med skivene. De tåler det.
  2) Den eksentriske banen til f. eks et markløft er den mest risikable delen av løftet, er gjerne der ryggen går ut av ekstensjon, og de eksentriske delene av et løft er generelt sett også de som påfører kroppen mest stress. Dermed er det faktisk det sunne og fornuftige i et tungt markløft å slippe vekten kjapt og kontrollert ned på bakken.
  3) Angående klagen om folk som stønner eller grynter under et sett, dette er faktisk en vanlig sak på styrkeløftstevner. Grunnen er rett og slett at når man begynner å nå store vekter har disse lydene enn tendens til å komme spontant uansett hva man prøver på. Det skjedde meg selv i knebøy i en eller annen vekt over 100kg og har pågått siden. Klarer ikke å kontrollere det, å prøve og stanse det ville vært feil ting å fokusere på mens store vekter prøver å knuse meg ned i bakken.

  Faktum er at ordentlig trening med store vekter er en støyfull ting, og hvis du ikke liker det er det egentlig ditt problem, fordi det er de som lager denne støyen som burde etterliknes, ikke kritiseres.

  Liker

 38. Uff da. Du får dra til apoteket og kjøpe deg no valium hvis ting blir for skummelt for deg.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s